01/15/2019

Jongeren en het afsluiten van een autoverzekering

Onze economie is alles behalve stabiel. De afgelopen jaren hebben we eerst al een kredietcrisis voor onze kiezen gehad, waar we nu nog herstellende van zijn. Zo heerst er nog steeds een hoge mate van werkeloosheid en verdwijnen hier en daar nog steeds bedrijven. Tevens draaien er nog steeds veel bedrijven over de kop, om nog maar niet over de huidige situatie van de euro te spreken.

Met andere woorden onze huidige economische situatie is niet ideaal. Niet alleen wordt alles duurder we merken zelf ook dat we minder te besteden heb. Met name onder de jongere doelgroep is het vinden van een baan erg moeilijk omdat er veelal ervaring wordt geëist. Dit wil niet zeggen dat er ook rekening wordt gehouden met deze groep.

Neem bijvoorbeeld het afsluiten van een autoverzekering voor jongeren. Het behalen van je rijbewijs kost veel geld maar op het moment dat je daadwerkelijk je rijbewijs hebt wordt dat snel vergeten. Echter hebben veel jongeren niet door dat ze door de verzekeringen worden gezien als ‘risicogroep’ wat met andere woorden wil zeggen dat jongeren over het algemeen meer ongelukken maken dan de ervaren bestuurders. Door dit risico in te dammen moeten jongeren vaak vijf keer zo veel betalen als een ervaren bestuurder. Tevens zijn er tussen verschillende autoverzekeringen ook ontzettend veel prijsverschil. Het verschil kan oplopen tot meer dan 1850 euro per jaar.Wat het gevolg is van forse premieverhogingen en differentiatie in de autoverzekeringen.
er zijn genoeg partijen maar kijk dus even rond waar het beste een verzekering af te sluiten voor je auto.

Laat wat van je horen

*