01/19/2019

De populairste telefoons op zakenreis

De meeste expats zullen waarschijnlijk regelmatig reizen, bijvoorbeeld tussen het thuisland en het land waar ze wonen of tussen de verschillende faciliteiten van een bedrijf in het land waar ze werken.

Sinds de introductie van de mobiele telefoon is het tijdens het reizen steeds belangrijker geworden om altijd bereikbaar te zijn en de introductie van de smartphone vereenvoudigde het bereikbaar blijven nog verder.

Wie veel op reis of zakenreis gaat heeft tegenwoordig de keuze uit een enorm arsenaal aan smartphones en een keuze maken is dan ook niet altijd eenvoudig. De populairste telefoons die worden gebruikt in de tijdens het reizen lijken echter grofweg in 2 groepen verdeeld te kunnen worden.

De eerste groep is de grote telefoons met krachtige specificaties. Deze telefoons, zoals de iPhone 4 en de Samsung Galaxy Note, zijn erg snel, kunnen vele verschillende taken uitvoeren en bieden gebruikers een groot scherm, waar veel informatie op kan worden getoond. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het bekijken van landkaarten en navigeren, maar door de grootte is het niet altijd eenvoudig om de telefoon mee te nemen. Zeker in minder ontwikkelde landen.

De tweede groep zijn de wat kleinere telefoons, soms zelfs met een apart toetsenbord. In deze groep zien we onder andere toestellen zoals de Samsung Galaxy Ace Plus en de BlackBerry terug. Deze toestellen bieden vaak betere communicatiemogelijkheden, terwijl spelletjes en andere entertainment minder goed worden ondersteund. De telefoons zijn minder groot en daardoor makkelijker mee te nemen op reizen door alle soorten landschappen.

Laat wat van je horen

*