02/16/2019

Interpolis toch niet glashelder

Interpolis vergoedt toch de experimentele kankerbehandeling van Toos Kerstens uit Oisterwijk. De Tilburgse verzekeraar weigerde dat onlangs, maar komt daar nu na protest toch op terug, aldus Kerstens die dinsdag de behandeling ondergaat. Interpolis gaf toe dat het bedrijf ‘niet glashelder’ was in de communicatie.

Kerstens lijdt aan darmkanker wat twee jaar geleden werd geconstateerd. Tegelijkertijd werd er medegedeeld dat ze minder dan een jaar te leven had. Echter leeft Kerstens nog steeds en knokt tegen haar ziekte.

interpolis_allesverzekerd

De Oisterwijkse onderging een chemobehandeling, maar deze sloeg niet aan. Daarom zocht ze hulp bij een specialist in het Belgische Leuven. Deze specialist heeft een experimentele behandeling ontwikkeld die Kerstens mogelijk kan genezen. Niet is zeker, ‘maar niet geschoten is altijd mis’ aldus de strijdlustige Toos.

Interpolis weigerde echter de experimentele behandeling te vergoeden en deelde dit mee via een kil mailtje. Na protest van vrienden, familie en kennissen op Facebook en Twitter beloofde de zorgverzekeraar de zaak opnieuw te bekijken. Ondertussen heeft Kerstens gehoord de kosten van echo’s en consulten betaald uit een coulancepotje. De medicijnen worden gratis beschikbaar gesteld door fabrikant Bayer.

Interpolis heeft ondertussen bevestigd dat de kosten inderdaad worden betaald uit een coulancepotje. ‘Dat is in regel niet gebruikelijk. Bij wet is de verzekering vastgelegd. Daar viel deze behandeling niet onder’ zegt woordvoerder Manon van Heems

Laat wat van je horen

*