02/16/2019

Werkgelegenheid in Nederland hoog in vergelijking met Europa

In Nederland is de werkgelegenheid vorig jaar weer gedaald. Toch is de werkgelegenheid hoog in vergelijking met andere landen in Europa. Dit blijkt uit de cijfers die statistiekbureau Eurostat afgelopen maandag presenteerde.

Van de Nederlanders tussen de 20 en 64 procent, had 76,5 procent in 2013 een baan. In Europa ligt het gemiddelde op 68,3 procent. Alleen in Duitsland en Zweden is meer werkgelegenheid dan in ons land. De werkgelegenheid in Europa neemt af sinds 2008. Duitsland vormt een uitzondering. In dit land is er sinds 2005 elk jaar meer werk. Het minste werkgelegenheid is er in Kroatië en Griekenland.

Meer jongeren verlaten de arbeidsmarkt

Het CBS maakte vorige week bekend dat de werkloosheid in april minder snel stijgt dan in de eerste drie maanden van 2014. Dit komt niet doordat er meer werk is, maar doordat veel jongeren zich distantiëren van de arbeidsmarkt. Ze stoppen met het zoeken van een baan en gaan bijvoorbeeld weer studeren.

Screenshot CBS:

Capture