02/11/2019

Werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt toe

ABU-logoDe afgelopen tijd is de werkgelegenheid voor uitzendkrachten opnieuw flink gestegen. Dit blijkt uit de gepubliceerde cijfers van de brancheorganisatie voor de uitzendsector ABU. ABU behartigt de belangen van veel uitzendbedrijven in Nederland.

Technische sectoren bieden het meesten meeste flexwerk

In de technische sectoren groeide de werkgelegenheid in de periode van week 29 tot en met week 32 het sterkst. Er waren in deze sectoren 16 procent meer uitzenduren nodig, dan vorig jaar. In de industrie nam het werk met 9 procent toe. De administratieve sectoren hadden 7 procent extra werk voor flexibele krachten. De uitzendbedrijven hadden in vergelijking met vorig jaar, 8 procent meer omzet.

Sinds vorig jaar lijkt de uitzendmarkt zich te herstellen. Tot 2012 nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten alleen maar af. Vanaf mei van dit jaar is de groei aanzienlijk aangetrokken ten opzichten van de periode van januari t/m april 2014.