01/18/2019

De valkuil die thuiswerken heet

thuiswerkenHet is voor velen een ideaalbeeld: thuiswerken. Geen last van files, eigen tijden bepalen en koffie uit je senseo-apparaat. Toch is ook in dit geval de droom meestal beter dan de werkelijkheid. Want met thuiswerken komen veel mensen al snel grote valkuilen tegen. Een goede werkplek is heel belangrijk en hoe vervelend ook: die vind je meestal niet zomaar bij je thuis.

Onderzoek van Regus heeft uitgewezen dat thuiswerken in de praktijk verre van ideaal blijkt te zijn. Wereldwijd heeft de multionational op kantoorgebied 24.000 mensen gesproken uit meer dan 90 landen. Als grootste nadeel van thuiswerken wordt het gezin genoemd. Zit je net lekker te werken, vraagt je kind op aandacht of wil je echtgenoot iets bespreken. Ook andere dingen in de thuisomgeving kunnen afleiden en je van het werk houden.

Als dat geen probleem is, loert het gevaar in een slechte zithouding als gevolg van werken in een slecht gemeubileerd thuiskantoor. RSI is een veel voorkomend gezondheidsprobleem. Eén van de vele. Op termijn heeft een slechte zithouding grote gevolgen voor de gezondheid. Zorg dus voor een goede stoel en een goede houding achter je pc.

Wat verder vervelend is aan thuiswerken is bijvoorbeeld de wifi die thuis hapert of kantoorapparatuur die lastig te bereiken is via thuis. Verder is het vanuit thuis lastiger overleggen met collega’s die in andere gebouwen of ook thuis werken.

Laat wat van je horen

*